20.1.2022. 15:38
0
Pilot zbog lošeg vremena morao prisilno sletjeti pa odbio ponovno poletjeti jer mu je smjena u međuvremenu završila
Jedan pakistanski pilot odbio je dovršiti putovanje nakon što je njegov avion morao prinudno sletjeti, jer je u međuvremenu njegova smjena završila, piše Independent.

Avion Pakistan International Airlinesa (PIA), nacionalnog avioprijevoznika te zemlje, trebao je u nedjelju iz Rijada u Saudijskoj Arabiji odletjeti za Islamabad, glavni grad Pakistana.

Pilot PIA-e je, međutim, zbog loših vremenskih uvjeta ubrzo nakon polijetanja morao prinudno sletjeti na aerodrom Dammam u Saudijskoj Arabiji.

Pilot je nakon toga odbio ponovno poletjeti, kazavši da mu je gotova smjena, navodi The Express Tribune.

Ovakav neočekivan razvoj događaja rezultirao je kratkotrajnim haosom jer su uzrujani putnici odbili napustiti avion i počeli protestirati.

Vlasti na aerodromu Dammam morale su pozvati sigurnosne službe kako bi situaciju stavile pod kontrolu, a putnici su nakon nekog vremena smješteni u obližnje hotele.

‘Pilot se treba odmoriti jer je to neophodno za sigurnost leta. Svi putnici stići će u 23 sata na arodrom Islamabad, a do tad se mogu odmarati u hotelskim sobama’, rekao je glasnogovornik PIA-e, a prenosi Gulf News.

Incident se dogodio dva mjeseca nakon što je pakistanski nacionalni prijevoznik povećao broj svojih letova.

PIA je priopćila da će svake sedmice obavljati 35 letova za Saudijsku Arabiju nakon što je Južna Arabija ukinula ograničenja na putovanja iz Pakistana i drugih zemalja zbog pandemije covida.

(Ajdin Balićevac)

PIA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.