20.1.2022. 20:40
0
Biden: Svaki pokret ruskih vojnika prema Ukrajini bit će smatran invazijom
Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak je izjavio da je jasno poručio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da bi svaki ruski pokret prema Ukrajini bio smatran invazijom nakon što je ranije sugerirao da su saveznici podijeljeni oko toga kako da reaguju na “svaki manji upad”.

- Bio sam apsolutno jasan prema predsjedniku Putinu, on me nije mogao pogrešno shvatiti. Ako bilo koja od okupljenih ruskih jedinica krene preko ukrajinske granice, to je invazija - izjavio je Biden novinarima u Bijeloj kući.


Biden je istaknuo da će na takvu invaziju biti odgovoreno ozbiljnim i koordiniranim odgovorom, ekonomskim odgovorom koji je dogovoren u detalje među našim saveznicima i veoma j jasno izložen predsjedniku Putinu”.


- Neka, međutim, ne bude nikakve sumnje, uopće nikakve sumnje, da će, ukoliko Putin učini taj izbor, Rusija platiti tešku cijenu – kazao je američki predsjednik, prenosi Reuters.


 (Kenan Bešlija) 

 
PutinBiden
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.