22.1.2022. 17:57
0
SAD i Kina međusobno suspendiraju aviosaobraćaj
Vlada Sjedinjenih Američkih Država saopćila je da će suspendirati 44 leta za Kinu iz SAD-a koje provode četiri kineske kompanije, kao odgovor na odluku kineske vlade da obustavi letove nekih američkih avioprevoznika zbog zabrinutosti od bolesti COVID-19.

Suspenzije letova počinju 30. januara letom Los Angeles – Xiamen i trajat će do 29. marta, prenosi Reuters. Tom odlukom bit će pogođene kompanije Xiamen, Air China, China Southern Airlines i China Eastern Airlines.


Kineske vlasti su od 31. decembra suspendirale na desetine letova američkih kompanija United Airlines, American Airlines i Delta Air Lines, zbog toga što su neki putnici bili pozitivni na koronavirus.


Liu Pengyu, glasnogovornik kineske ambasade u Washingtonu, rekao je da je politika za ulazak u Kinu “ista za kineske i strane državljane, da je otvorena i trasnparentna”. On je potez SAD-a ocijenio kao “veoma nerazuman”, prenosi Al Jazeera Balkans. 


- Apelujemo na SAD da prestanu remetiti normalni saobraćaja kineskih aviokompanija - rekao je.


Airlines for America, udruženje koje predstavlja tri oštećene američke aviokompanije, podržalo je odluku SAD-a da osiguraju jednak tretman američkih kompanija na kineskom tržištu.


(FENA/ K.Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.