23.1.2022. 21:46
0
Britanska mornarica u Omanskom zaljevu zaplijenila drogu u vrijednosti od 20 miliona dolara
Britanska kraljevska mornarica zaplijenila je danas u Omanskom zaljevu više od tonu droge čija je ukupna vrijednost procijenjena na 20,3 miliona dolara, saopćilo je Britansko ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, ova akcija Britanske mornarice ujedno predstavlja i najveću zaplijenu još od prošle godine kada je zaplijenjeno 2,4 tone nedozvoljenih supstanci u Arapskom moru.

"U operaciji koja je trajala skoro 10 sati, pripadnici mornarice su zaplijenili 663 kilograma heroina, 87 kilograma metamfetamina te 291 kilogram hašiša i marihuane", saopćeno je iz britanskog ministarstva.

Prema informacijama iz Velike Britanije, operacija zaplijene droge izvršena je uz pomoć broda HMS Montrose koji nadgleda područje Omanskog zaljeva još od 2019. godine.

Pripadnici mornarice sa

"Naše trajno prisustvo nikada ne jenjava. Ova uspješna operacija spriječila je da velika količina droge potencijalno stigne u Veliku Britaniju te da se prodaje na britanskim ulicama. Organiziranim kriminalcima, koji se često povezuju s finansirannjem terorizma, također je na ovaj način uskraćen izvor prihoda", rekla je zapovjednica HMS Montrose Claire Thompson.

Povodom cijele akcije oglasio se i britanski ministar odbrane Ben Wallace koji se zahvalio svim pripadnicima mornarice na uspješno obavljenom zadatku.

"Kao rezultat ove akcije, naše ulice su sigurnije. Također, ugušili smo ogroman izvor prihoda međunarodnim kriminalnim grupama", rekao je Wallace.


(Ajdin Balićevac)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.