24.1.2022. 15:18
0
Dobar napredak za Iran u razgovorima u Beču
Portparol iranskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je u ponedjeljak da je u razgovorima o uklanjanju sankcija protiv Islamske Republike ostvaren dobar napredak i da su se svi učesnici usuglasili da SAD ne bi trebale ponovo napustiti sporazum.

Govoreći na redovnoj sedmičnoj konferenciji za novinare, portparol Saeed Khatibzadeh izjavio je da je u razgovorima između Irana i grupe P4 +1 u austrijskoj prijestolnici ostvaren dobar napredak na četiri polja u kojima strane izlažu svoje dokumente.


- U nekim su dokumentima nesuglasice i kontroverze ublažene - dodao je Khatibzadeh.

Brojne ideje koje je predložio Iran pretočene su u riječi uvjeravanja, kazao je portparol, opisujući napredak u razgovorima kao “veliki uspjeh”. Također je istaknuo da su se svi učesnici u razgovorima usuglasili da se novo američko povlačenje iz eventualnog sporazuma, poput onoga kada je Washington u 2018. napustio JCPOA, ne bi trebalo desiti.


- Islamska Republika Iran u Beču je radi postizanja održivog i pouzdanog sporazuma, i to je razlog zašto su uvjeravanja toliko bitna – naglasio je Khatibzadeh, prenosi iranska državna novinska agencija IRNA.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.