26.1.2022. 15:21
0
Poljska ozvaničila svoju izgradnju zida na granici sa Bjelorusijom
FOTO: Tip.ba
Vlasti Poljske počele su graditi zid na granici s Bjelorusijom kako bi spriječili ulazak migranata iz te zemlje.

Granične snage Poljske saopćile su da je počela gradnja 186 kilometara dugog zida na granici s Bjelorusijom i da se završetak gradnje očekuje do kraja juna. U saopćenju se navodi da granične snage bilježe sve učestalije ilegalne pokušaje ulaska u Poljsku iz Bjelorusije i da je samo od početka ove godine poljsku granicu ilegalno pokušalo preći više od 800 osoba.


Ranije su poljske vlasti saopćile da će pogranični zid biti visok pet i pol metara i obložen bodljikavom žicom. Zid će imati ukupno 22 kapije i biće opremljen elektroničkim uređajima i kamerama za nadzor. Cilj izgradnje zida je da se zaustavi ulazak migranata iz Bjelorusije u Poljsku i u Evropu, piše AA, prenosi novinska agencija FENA.


U novembru prošle godine se nekoliko hiljada migranata, uglavnom iz Sirije i Iraka, okupilo u šatorima na bjeloruskoj granici u nakani da pređu u Poljsku i dalje ka zemljama Evrope.

 
(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.