9.2.2022. 20:06
0
Meksiko - Uhapšene ubice novinarke Maldonado
Meksiko je uhapsio navodne počinioce ubistva novinarke Lourdes Maldonado, izjavio je u srijedu predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador, nakon ubistva četvorice medijskih radnika ove godine.

- Oni neće biti zaboravljeni - rekao je Lopez Obrador na konferenciji za novinare, tokom koje je njegov tim predstavio fotografije i mape koje pokazuju kretanje navodnih počinilaca.

Rosa Icela Rodriguez, šefica agencije za provođenje zakona za sigurnost i zaštitu građana, potvrdila je hapšenje tri osobe povezane s zločinom.

Ni Lopez Obrador ni njegov tim za sigurnost nisu dali detalje o njihovom identitetu ili motivu, javlja Reuters.

Maldonado, 68, upucana je ispred svoje kuće u pograničnom gradu Tijuani 23. januara. Tri godine ranije, ona je pokrenula pitanje ubistava novinara sa Lopezom Obradorom tokom konferencije za novinare i rekla da se plaši za svoj život.

Do sada su ove godine ubijena još tri novinara: Jose Gamboa u istočnoj državi Veracruz, Margarito Martinez u Tijuani i Roberto Toledo u zapadnoj državi Michoacan.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.