14.2.2022. 11:36
0
Francuska policija ubila naoružanog napadača u Parizu
Policija je u ponedjeljak ujutro ubila osobu koja ih je napala nožem na stanici Gare du Nord u Parizu, rekao je francuski ministar saobraćaja Jean-Baptiste Djebbari za radio RMC.

- Osoba koja ih je napala preminula je na licu mjesta - rekao je Djebbari i dodao da su dva policajca zadobila lakše tjelesne povrede.

Gare du Nord je jedna od najvećih željezničkih stanica u Evropi i dom međunarodnih željezničkih usluga koje povezuju s Britanijom i Belgijom, prenosi Reuters.

Francuski ministar unutrašnjih poslova je ranije na Twitteru naveo da se incident dogodio u ponedeljak oko 7 sati ujutro, dodajući da niko od građana nije povrijeđen.

Djebbari je za RMC radio rekao da se ne smatra da je incident povezan sa terorizmom, te da je osoba o kojoj je riječ već poznata policiji.

Problemi u vezi nasilnog kriminala i terorizma jedni su od ključnih koje brine francuske birače koji će glasati na izborima za predsjednika te zemlje u aprilu.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.