14.2.2022. 10:21
0
Izraelske snage ubile Palestinca u sukobima na Zapadnoj obali
Izraelske snage ubile su Palestinca tokom sukoba na okupiranoj Zapadnoj obali dok su se trupe spremale da sruše kuću muškarca optuženog za ubistvo Izraelca, saopćilo je u ponedjeljak palestinsko ministarstvo zdravlja.

Borbe su izbile kasno u nedjelju u selu Silat al-Harithiya, gdje žuvi Palestinac koji je priveden i optužen za ubistvo u napadu vatrenim oružjem na automobil, u blizini jevrejske ispostave Homesh 16. decembra.

Svjedoci su rekli da su vojnici i palestinski naoružani napadači razmijenili vatru nakon što su trupe došle da sruše kuću. Izraelska vojska saopćila je da će uništiti sprat kuće u kojoj je napadač živio, javlja Reuters.

Stotine Palestinaca bacalo je kamenje i benzinske bombe na vojnike, koji su odgovorili "opremom za raspršivanje nereda i pucali na naoružane ljude", saopćila je izraelska vojska, ne potvrđujući da je došlo do ubistva.

Prema podacima palestinskog ministarstva zdravlja, jedan Palestinac je ubijen i 10  ranjeno.

Izrael tvrdi da rušenje kuća napadača mogu pomoći u odvraćanju budućih napada. Grupe za ljudska prava su osudile taj potez, navodeći da Izrael često cilja na palestinske domove u kojima žive i drugi članovi porodice, kao kolektivnu kaznu.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.