22.2.2022. 19:26
0
Stoltenberg: Rusija poduzima vojni udar protiv Ukrajine
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Rusija poduzima vojnu akciju protiv Ukrajine i da je osudio odluku Moskve da prizna separatističke oblasti jugoistočne Ukrajine kao nezavisne.

Stoltenberg je taj potez u utorak nazvao "ozbiljnom eskalacijom Rusije i flagrantnim kršenjem međunarodnog prava". Šef NATO-a nazvao je vojnu akciju "daljom invazijom" Rusije na Ukrajinu koja je već napala svog susjeda 2014.

Dodao je da postoje "sve indikacije" da Rusija nastavlja da planira napad punog razmjera na Ukrajinu, prenosi AP.

Stoltenberg je rekao da saveznici iz NATO-a imaju više od 100 ratnih aviona u stanju pripravnosti i više od 120 ratnih brodova spremnih na moru od Arktičkog kruga do Sredozemnog mora.

On je rekao da su snage za odgovor NATO-a i dalje u visokoj pripravnosti, ali još nisu raspoređene, iako neki saveznici prebacuju trupe, brodove i avione u baltičke države i blizu Crnog mora kako bi branili druge članice NATO-a.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.