3.3.2022. 19:05
0
Zelenski nakon pregovora: Ukrajina spremna za dijalog, niko ne trebasa nama kao sa drugorazrednom zemljom!
Ukrajinska strana je spremna na dijalog sa ruskim rukovodstvom, ali ne vrijedi komunicirati kao da je Ukrajina drugorazredna zemlja.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je to izjavio na sastanku s predstavnicima svjetskih medija u pres centru Ureda ukrajinskog predsjednika u Kijevu, prenosi Ukrinform.

"Spremni smo za ovaj [dijalog]. Želimo mir. Samo ne vredi razgovarati sa nama kao sa zemljom druge klase, druge vrste, sa druge planete. Ako razgovaramo na human način pod jednakim uslovima, ako razgovaramo o svim ova pitanja opasnosti i riješiti sve ovo – to je moja glavna poruka”, rekao je on.

Naglasio je da je dobro svjestan Putinovih zahtjeva i njegovog okruženja, uključujući funkcionisanje ruskog jezika i status okupiranih teritorija, piše ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

"Smatram da treba pričati bez uvreda, bez uslova. Treba razgovarati kao ljudi, kao muškarci. To je veoma važno. Ako je moguće, ne znam šta mu je sada... Spreman sam da razgovarati o svim pitanjima", dodao je Zelenski.

Kako je objavljeno, 24. februara ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je početak invazije na Ukrajinu. Uvedeno je vojno stanje. Zelenski je potpisao dekret o opštoj mobilizaciji.


(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.