5.3.2022. 16:51
2
Kadirov: Hiljade mladih Čečena spremni su da se pridruže ruskim snagama
Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je na svom Telegram kanalu da su hiljade mladih Čečena u svakom trenutku spremne da se priključe redovima boraca u Ukrajini.

„Hiljade mladih momaka iz Čečenske Republike posmatraju akcije naših boraca, a svaki od njih želi da postane dobrovoljac. Primam na desetine zahtjeva i prijedloga od stanovnika republike sa aktivnom građanskom pozicijom. Odredi dobrovoljaca iz redova Čečena su spremni u svakom trenutku da se pridruže redovima naših boraca“, napisao je Kadirov.

Kadirov je na čelu Čečenije od 2007. godine, a za rat u Ukrajini je navodno pripremio 40.000 boraca

U sedmicama prije nego što je Putin objavio rat, Kadirov, čečenski vojskovođa i bliski saveznik ruskog čelnika, bio je jedan od najglasnijih zagovornika ne samo pokretanja vojne operacije protiv Kijeva već i aneksije cijele zemlje.

(A. Balićevac)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.