13.3.2022. 13:44
0
Specijalac koji je ubio Osamu bin Ladena o Putinu: Ne možete poraziti luđaka s nuklearnim oružjem, pokazujući slabosti
Američki specijalac Rob O'Neil bio je dio Navy SEAL tima koji je ubio Osamu bin Ladena 2011. godine u Pakistanu, a službu je napustio nakon 16 godina i 400 borbenih misija. Odlikovani veteran danas kaže kako Rusi u Ukrajini “umiru za vođu koji je izgubio svoje klikere”.

U intervjuu za Daily Mail O'Neil kritikuje SAD i Zapad.

“Ne možete pobijediti luđaka s nuklearnim oružjem, pokazujući slabosti. To je kao da pokušavate zaustaviti nasilnika iz školskog dvorišta tako što ćete ga smirit”, kazao je.

Smatra kako je Putin u rat krenuo kako bi učvrstio svoje mjesto u historijskim knjigama.

“Kada sam bio u vojsci, glavna mi je briga bila hoću li moći obaviti zadatak. Sada oni (Pentagon) gube vrijeme i resurse čineći ratne brodove zelenim. Nažalost, Rusija i Kina nam se smiju kada govori”, kazao je.

Kaže kako političari poput američkog senatora Lindseyja Grahama ne bi trebali na TV-u zbog gledanosti govoriti o atentatu na Putina, no kaže da ne bi bio protiv toga da nađu nekog u užem Putinovom krugu u Kremlju ko će se riješiti Putina “poput Julija Cezara”.

O'Neil kaže kako lično nije vjerovao u napad, misleći da Putin samo tjera NATO da troši novac gomilajući vojsku na granici s Ukrajinom. Sankcije, nastavlja, razbijaju rusku ekonomiju, ali Zapad treba pokazati snagu, a taj stvari postaju krvave. Govorio je i o ruskim raketama koje pogađaju civile.

Kazao je kako se nada će invazija dosegnuti tačku u kojoj će Rusi “tako jako razbiti stražnjicu” da će Zapad i Ukrajina sklopiti dogovor s Moskvom na način da im daju izlaz.

“Većina vojnika ne želi biti tamo. Sve se događa zato što je jedan tip u Kremlju izgubi klikere”.

Kaže kako nema šanse da bi SAD mogao Putinu učiniti ono što je on učinio Bin Ladenu ubivši ga u napadu SEAL-a.

“Morali bismo znati gdje je i pogoditi ga zračnim napadom. Morali bi shvatiti kako ući u Rusiju, kako da nas ne vide i šta radimo kad sletimo”.

Pita se zašto se stalno borimo jedni protiv drugih te kaže da bi se većina vojnika sa suprotstavljenih snaga slagala kad bi “sjeli na kafu u pariškom kafiću”.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.