16.3.2022. 18:35
0
Stoltenberg: Zemlje NATO-a ujedinjene u odluci protiv uvođenja zone zabrane letova
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg razgovarao je danas s novinarima u Briselu nakon sastanka ministara odbrane Alijanse.

Jedno od pitanja uputio je novinar BBC-ja: Ima li uopšte saveznika u NATO-u koji podržavaju uvođenje zone zabrane letova čak i ako je NATO kao organizacija odlučio da je ne uvodi?

Stoltenberg je odgovorio da su saveznici ujedinjeni u odluci da ne raspoređuju snage na zemlji ili u vazdušnom prostoru ,,jer je naša odgovornost da osiguramo da ovaj rat ne eskalira dalje od Ukrajine".

Novinari su također pitali da li on (Stoltenberg) misli da se Ukrajina ohladila u smislu njene odlučnosti oko pridruživanja NATO-u što joj je bio i svojevrsni adut u pregovorima s Rusijom.

Stoltenberg je na to odgovorio da je Ukrajina suverena, nezavisna država i da ima ,,puno pravo da bira svoj put".

- Na njima je da odluče da li teže članstvu u NATO-u ili ne - podvukao je Stoltenberg. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.