1.4.2022. 15:42
0
Australija će poslati oklopna vozila Ukrajini
Premijer Scott Morrison izjavio je u petak da će Australija poslati oklopna vozila Bushmaster u Ukrajinu nakon što ih je predsjednik Volodimir Zelenski posebno zatražio dok je apelovao na australske zakonodavce za dodatnu pomoć u ukrajinskom ratu protiv Rusije.

Zelenski se u četvrtak obratio australskom parlamentu i zatražio vozila s pogonom na sva četiri točka australijske proizvodnje. Morrison je rekao novinarima da će se vozila prelijetati transportnim avionima Boeing C-17 Globemaster. Nije precizirao koliko i kada će biti poslato.  

- Mi ne šaljemo samo naše molitve, mi šaljemo naše oružje, mi šaljemo našu municiju, šaljemo našu humanitarnu pomoć, šaljemo sve ovo, naše pancire, sve ove stvari i mi ćemo poslati i naša oklopna vozila, naše Bushmastere - rekao je Morrison.

Zelenski je poslao individualizirane poruke pojedinačnim zemljama putem video apela poput onog prikazanog zakonodavcima u australskom parlamentu. Zakonodavci su mu priredili ovacije na početku i na kraju njegovog 16-minutnog obraćanja.


(FENA/  Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.