1.4.2022. 18:29
0
Erdogan pozvao Putina da se sastane sa Zelenskim
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u petak je u telefonskom razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom rekao da je obnovio poziv za sastanak lidera Ukrajine i Rusije.

U saopćenju iz Erdoganovog ureda navodi se da su on i Putin razgovarali i o pregovorima između Ukrajine i Rusije koji su održani u Istanbulu ranije ove sedmice.

Erdoganov ured dodaje da je turski lider rekao Putinu da su pregovori u Istanbulu "pobudili nadu u mir". Erdogan je rekao da Turska želi da ograniči te napore zbližavanjem Putina i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, navodi se u saopćenju.

U saopćenju se navodi da je Erdogan rekao Putinu da je važno da strane "djeluju zdravorazumski i da održe dijalog", prenosi AP.

Tokom razgovora, Putin je zahvalio Erdoganu što je bio domaćin sastanka između delegacija, saopćeno je iz Erdoganovog ureda.

Ranije u petak, Erdogan je rekao da je Zelenski voljan učestvovati na sastanku lidera čiji će domaćin biti Turska.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.