6.4.2022. 18:52
0
Šangaj produžava lockdown zbog omikron varijante
Zabrana kretanja u Šangaju trebala je završiti za četiri dana, ali je od tada produžena zbog brzine širenja omikron varijante koronavirusa u ekonomskom centru Kine.

Šangaj je, od početka pandemije, pošteđen potpunog zatvaranja. Međutim, s dnevnim brojem slučajeva koji doseže rekordne razine, kineska vlada uvela je karantin za skoro cijeli grad, javlja AFP.

Dopisnica AFP-a, Lou Kisiela, jedna je od onih koji su pod izolacijom zajedno s 26 miliona drugih stanovnika grada.

Rekla je da se u njezinoj zgradi već nekoliko dana nije skupljalo smeće te da je bilo teško naručiti hranu putem interneta jer je većina supermarketa zatvorena.

Strahovi zbog nestašice hrane su eskalirali jer se čini da će se kriza nastaviti bez skorog kraja. Javne svađe oko hrane među stanovnicima grada zabilježene su i video zapisima.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.