12.4.2022. 16:33
0
Metropoliten policija objavila finansijsku kaznu za Borisa Johnsona zbog kršenja lockdowna
Britanski premijer Boris Johnson i njegov ministar finansija Rishi Sunak bit će finansijski kažnjeni zbog kršenja strogih pravila lockdowna radi suzbijanja širenja koronavirusa, navodi se u saopćenju britanske vlade objavljenom u utorak.

Policija je istražila 12 okupljanja u Downing Streetu i u uredu vlade nakon što je interna istraga ustanovila da Johnsonovo osoblje uživalo u zabavama na kojima se točio alkohol, dok je britanski čelnik lično prisustvovao nekima od njih.

 - Premijer i kancelar za finansije danas su dobili obavijest o namjeri Metropolitan policije da im uruči rješenje o kazni - izjavio je portparol britanske vlade.

- Nemamo dodatnih detalja, ali ćemo vas obavijestiti kada dođemo do njih - kazao je.

Objava je uslijedila nakon što je policija saopćila da će izdati više od 50 obavijesti o kaznama, ili o finansijskim globama, onima koji su prisustvovali okupljanjima u Johnsonovim uredima i rezidenciji, kršeći tako pravila lockdowna.

Kritičari premijera tražili su da on podnese ostavku zbog tog slučaja, prenosi Reuters.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.