13.4.2022. 12:04
0
Izraelske snage ubile Palestinca tokom vojnih operacija na Zapadnoj obali
FOTO: PA / JIM HOLLANDER
Izraelski vojnici ubili su Palestinca u gradu Nablusu, petog dana vojnih operacija na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva u srijedu.

- Mladić Muhammad Hassan Muhammad Assaf (34), preminuo je nakon što je pogođen iz vatrenog oružja u prsa od izraelske okupatorske vojske tokom agresije na grad Nablus - saopćilo je ministarstvo.

Izraelska vojska nije imala trenutnog komentara, ali je ranije saopćila da su vojnici “izvodili kontraterorističke operacije” u Nablusu i drugim gradovima na Zapadnoj obali.

Palestinska medicinska služba Crvenog polumjeseca javila je da je 31 osoba povrijeđena na mjestu operacije i u obližnjem selu, među kojima je i desetero pogođenih bojevom municijom.

Izraelska vojska pojačala je racije i hapšenja širom Zapadne obale nakon što je u četiri napada u Izraelu u protekle tri sedmice poginulo 14 ljudi, među kojima i oni koji su stradali u divljanju iz vatrenog oružja prošle sedmice u srcu priobalne metropole Tel Aviva.

Izraelske snage ubile su 16 Palestinaca, među kojima su i napadači, u istom periodu, sudeći po brojkama koje je prikupio AFP.

Društvo palestinskih zatvrenika u međuvremenu je javilo o 14 novih hapšenja širom Zapadne obale tokom noći.

Izraelski javni radio javio je da su vojnici ušli u Nablus da isprate izraelske radnike koji su radili na opravci šteta koje su izazvali Palestinci prije nekoliko dana na mjestu koje Jevreji smatraju svetinjom kao Jozefov grob.

Izraelski premijer Naftali Bennett obećao je da “mi nećemo popustiti pred takvim napadom na mjesto koje je sveto za nas – uoči Pesaha”, prenosi AFP.  

(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.