23.4.2022. 18:59
0
Haos na aerodromu u Amsterdamu: Putnicima poručili - ne dolazite
Amsterdamski aerodrom Schiphol pozvao je danas putnike da se drže podalje nakon što je štrajk zemaljskih uposlenika na početku školskih praznika izazvao haos u trećem najprometnijem aerodromu u Europi.

"Terminal je trenutno prepun. Schiphol poziva putnike da više ne dolaze na aerodrom", saopćilo je aerodrom malo prije podneva.

"Jako nam je žao što to moramo učiniti, ali potrebno je garantovati sigurnost", rekao je portparol aerodroma Reutersu.

Policija je poslijepodne zatvorila izlaze na autocesti koji vode prema aerodromu jer su se redovi na gateovima protezali izvan zgrada aerodroma. Putnicima se savjetovalo da se drže podalje do najmanje 15 sati po srednjoeuropskom vremenu, dok uposlenici aerodroma radi na tome da što veći broj od hiljada frustriranih putnika ukrca na letove koji često kasne.

Uposlenici koji rukuju prtljagom KLM-a, nizozemskog ogranka zračnog prijevoznika Air France-KLM, rano u subotu je započelo nenajavljeni štrajk. Traže veće plaće i bolje radne uvjete.

Zemaljski usposlenici KLM-a zaduženi su za otprilike polovicu sve prtljage koja prolazi kroz Schiphol, treći najprometniji aerodrom u Europi nakon pariškog Charlesa de Gaullea i londonskog Heathrowa. Sindikat FNV objavio je da je štrajk završio oko podneva.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.