26.4.2022. 18:15
0
Njemačka preokreće politiku i šalje protuzračne tenkove u Ukrajinu
Ministri odbrane zemalja NATO-a i Evropske unije sastali su se danas u zračnoj bazi Sjedinjenih Država u Ramsteinu, u jugozapadnoj Njemačkoj, kako bi razgovarali o pružanju veće podrške Ukrajini.

Veliku promjenu politike najavila je njemačka vlada, koja je odobrila opskrbu oko 50 protuzračnih tenkova Gepard Flakpanzer.

Protuzračni tenkovi koji su držani u skladištu posljednje desetljeće, dobit će tehničke nadogradnje prije nego što budu otpremljeni u Ukrajinu, piše BBC.

Njemačka je dugo vodila politiku neisporučivanja teškog oružja u zone sukoba, ali njezina je vlada bila pod sve većim pritiskom da pruži veću pomoć Kijevu.

Objavljujući to, ministrica odbrane zemlje Christine Lambrecht rekla je kako će Njemačka "razmotriti sve mogućnosti kako možemo dodatno podržati Ukrajinu u njezinoj hrabroj i važnoj borbi za slobodu i mir".

(FENA/A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.