28.4.2022. 19:02
0
Biden odbacio mogućnost širenja rata van Ukrajine
Predsjednik Joe Biden odbacuje ideju da bi ruski rat u Ukrajini mogao prerasti u veći posrednički sukob između Moskve i Sjedinjenih Država i saveznika iz NATO-a koji bi mogao čak i približiti svijet nuklearnoj konfrontaciji.

Na događaju u Bijeloj kući gdje je Biden zatražio od Kongresa dodatnih 33 milijarde dolara za pomoć Ukrajini, predsjednik je u četvrtak rekao da je ideja o obuhvatnijem posredničkom ratu zabrinjavajuća, ali "nije istinita".

On je okrivio ruske vlasti za preuveličavanje takvih spekulacija, rekavši da "to pokazuje očaj koji Rusija osjeća zbog njihovog strašnog neuspjeha" invazijom na Ukrajinu, javlja AP.

- Umjesto da kažu da Ukrajinci, opremljeni nekom sposobnošću da se odupru ruskim snagama, to rade, oni moraju reći svom narodu da su Sjedinjene Države i cijeli NATO angažirani - rekao je Biden.

Dodao je da "niko ne bi trebao davati isprazne komentare o upotrebi nuklearnog oružja" i nazvao to "neodgovornim".

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.