4.5.2022. 8:20
0
Rusija će bojkotovati sastanaka Vijeća sigurnosti UN-a 11. maja
Rusija će bojkotirati sastanak Vijeća sigurnosti UN-a zakazan za srijedu 11. maja s političkim i sigurnosnim odborom EU-a.

Prema ruskom diplomatskom izvoru koji je anonimno razgovarao za AFP, odluka Moskve povezana je sa situacijom u Ukrajini. Zapadni diplomat rekao je novinskoj agenciji da se ne sjećaju da je Rusija bojkotirala sastanak Vijeća sigurnosti otkako je napala Ukrajinu 24. februara.

Očekuje se da će se godišnji neformalni sastanak između Vijeća i sigurnosnog odbora EU-a baviti interakcijom EU-a s UN-om u zemljama u kojima obje organizacije provode operacije.

Otkako je Rusija napala Ukrajinu, odnosi između Moskve i drugih zemalja u UN-u su se brzo pogoršali. Posljednja odluka Rusije da bojkotira sastanak Vijeća sigurnosti UN-a daljnji je znak pogoršanja odnosa između Moskve i njenih partnera iz Ujedinjenih naroda. 


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.