4.5.2022. 10:40
0
Protesti protiv vlade u Jerevanu: Demonstranti blokirali ulice, pozivaju na ostavku Pašinjana
FOTO: Tanjug AP/Vahram Baghdasaryan/Photolure via
Demonstranti koji su pozivali na ostavku armenskog predsjednika Nikola Pašinjana blokirali su velike ulice u prijestolnici Jerevanu u srijedu i pozivali su građane da iskazuju građansku neposlušnost.

Snimci s lokalne televizije prikazuju demonstrante kako blokiraju Kijevski most u Jerevanu preko rijeke Hazdan, uzvikujući “Amenija bez Nikola!”

Saobraćaj na mostu se nastavio, sudeći po Reutersovim svjedocima.

Pašinjan se suočava sa žestokim kritikama otkako je pristao na primirje postignuto uz rusko posredovanje u 2020. koje je okončalo šestosedmični rat između manjiskih Armena i azerbejdžanskih snaga oko regije Nagorno-Karabah.

Sporazum, koji je okončao najteže sukobe u regiji od 1990-ih, osigurao je značajne teritorijalne pomake za Azerbejdžan u i oko Nagorno-Karabaha.

Pashinjan tvrdi da je bio primoran da prihvati sporazum, koji je izazvao val protesta, kako bi izbjegao veće ljudske i teritorijalne gubitke.  


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.