11.5.2022. 13:17
0
EU ukida obavezno nošenje maski na aerodromima i u avionima
Evropska unija neće više zahtijevati obavezno nošenje maski na aerodromima i u avionima počevši od naredne sedmice, u jeku ublažavanja Covid restrikcija širom bloka, saopćile su vlasti u srijedu.

Evropska agencija za avijacijsku sigurnost (EASA) saopćila je kako se nada da će zajednička odluka vlada članica bloka, donešena u saradnji s Evropskim centrom za prevenciju i kontrolu bolesti, označiti “veliki korak naprijed u normalizaciji zračnog saobraćaja” za putnike i članove posada.

Nove smjernice “uzimaju u obzir posljednja dešavanja u pandemiji, posebno u nivoima vakcinacije i prirodno stečenog imuniteta, i s tim povezano ukidanje restrikcija u rastućem broju evropskih zemalja”, navode dvije agencije u zajedničkom saopćenju.

- Putnici bi se, ipak trebali ponašati odgovorno i poštovati izbore drugih oko njih. I putnik koji kašlje i šmrče trebao bi dobro razmisliti o nošenju make na licu, kako bi pružio osjećaj sigurnosti onima koji sjede u njihovoj blizini – izjavio je generalni direktor EASA-e Patrick Ky, prenosi AP. 

(Fena / Aldina R.) 

  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.