13.5.2022. 15:15
0
Ademović sa predstavnicima KVZ Kosova: Inicirana saradnja gradova Sarajeva i Prištine
Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Jasmin Ademović razgovarao je danas u Vijećnici sa predstavnicima bošnjačke zajednice u Konsultativnom vijeću zajednica (KVZ) pri Uredu predsjednice Kosova, a tokom susreta inicirana je saradnja gradova Sarajeva i Prištine.

Predsjedavajući KVZ Agim Ferati, te članovi KVZ Senada Sagdati, Almedin Fejza, Sead Bardhi i Zijush Ahmeti su naveli da je cilj  njihove posjete BiH prisustvo na sjednici Upravnog odbora Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca. Razgovarano je o djelovanju te institucije i programskim ciljevima koje baštini.

Razmijenjena su mišljenja vezana za potrebu stvaranja uslova koji bi omogućili razvijanje saradnje bosanskohercegovačkih i kosovskih gradova, a čemu bitan doprinos može dati upravo bošnjačka zajednica na Kosovu.

Gosti su uputili poziv zvaničnicima Grada Sarajeva da posjete Prizren i Prištinu, gradove sa većom bošnjačkom zajednicom, u cilju uspostavljanja saradnje, prije svega na polju obrazovanja, kulture i sporta, saopćeno je iz Gradskog vijeće Grada Sarajeva. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.