16.5.2022. 19:19
0
Orban: Mađarska neće podržati sankcije na uvoz ruske nafte
Dok čelnici zemalja članica Evropske unije nastavljaju da insistiraju na embargu na rusku naftu, mađarski premijer Vikrtor Orban naglasio je u ponedjeljak da neće podržati nikakve sankcije koje negativno utiču na energetsku sigurnost njegove zemlje.

U govoru mađarskom parlamentu, Orban je izjavio sa neće blokirati sankcije EU protiv Rusije “sve dok one ne pređu našu crvenu liniju zaštite mađarske ekonomije. To nećemo činiti sve dok one ne ugrožavaju mađarsku energetsku sigurnost”.

Orban je izjavio da su čelnici EU ”uvjereni da evropske sankcije mogu prinuditi Rusiju da kleči na koljenima, ali bez obzira koliko naporno oni to pokušavali,  ja se ne mogu sjetiti da je bilo koja kontinentalna blokada bila uspješna”.

Orbanova vlada ostaje čvrsta u svom odbacivanju sankcija na uvoz ruskih energenata.

Ranije ponude EU da Mađarska produži rok za izbacivanje ruske nafte iz svog uvoza energenata nisu uvjerile vladu u Budimpešti, prenosi AP.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.