19.5.2022. 20:26
0
Oglasila se izraelska vojska o ubistvu novinarke Abu Akleh: Evo šta su kazali o pokretanju krivične istrage
Izraelska vojska saopćila je danas da neće pokrenuti krivičnu istragu o nedavnom ubistvu novinarke Al Jazeere Shireen Abu Akleh.

- Nije bilo potrebe za otvaranjem istrage vojne policije u ovoj fazi - navodi se u saopćenju izraelske vojske koje je prenio list “Jerusalem Post“.

U saopćenju se navodi da “nema stvarne sumnje u krivično djelo“ u ubistvu Abu Akleh, dodajući da privremena istraga vojske ne može utvrditi da li je ona ubijena izraelskom ili palestinskom paljbom.

Podsjetimo, Shireen Abu Akleh ubijena je 11. maja dok je izvještavala o izraelskom vojnom napadu u blizini izbjegličkog kampa u Jeninu na okupiranoj Zapadnoj obali. Palestinski zvaničnici i njen poslodavac Al Jazeera saopćili su da je novinarka ubijena vatrenom paljbom izraelske vojske.

Palestinsko Ministarstvo vanjskih poslova osudilo je tu odluku i optužilo Izrael da je u potpunosti odgovoran za ubistvo.

Mnoge države, grupe za ljudska prava i medijske kuće pozivaju na transparentnu istragu o ubistvu iskusne palestinske novinarke.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.