22.5.2022. 22:43
0
Novi premijer Australije obećao veliki pomak u klimatskoj politici
Novi premijer Australije, Anthony Albanese, obećao je da će zemlju odvesti u novom smjeru, uz veliki pomak u klimatskoj politici.

Anthony Albanese, koji je pobijedio na subotnjim izborima s opozicionom Laburističkom strankom lijevog centra, rekao je da bi Australija mogla postati supersila obnovljive energije, javlja BBC.
 
On bi u ponedjeljak trebao preuzeti dužnost premijera, ali još nije poznato hoće li njegova stranka imati većinu u parlamentu.
 
Klimatske promjene bile su ključna briga za birače, nakon tri godine rekordnih požara i poplava.
 
Odlazeći premijer Scott Morrison, čelnik svrgnute liberalno-nacionalne koalicije, zahvalio je na "čudu australskog naroda" nakon što su održani izbori.
 
Prebrojavanje glasova još uvijek traje, a njemu još uvijek nedostaje nekoliko mjesta od 76 koliko je laburistima potrebno da osiguraju većinu u donjem domu parlamenta od 151 člana.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.