23.5.2022. 9:43
0
Jake oluje ostavile stotine hiljada domaćinstava bez struje u Kanadi, najmanje petero poginulo
Prijavljeno je da je pet osoba poginulo nakon jakih oluja sa grmljavinom koje su u subotu jurile dijelovima Kanade, prenosi Environment Canada.

- Prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, a nekoliko ljudi je povrijeđeno usljed jakog vjetra - piše u sažetku vremena za Ontario i regiju glavnog grada.

Prijavljene su i velike štete na drveću, dalekovodima i zgradama. Bilo je prevrnutih automobila, kao i masovnih nestanaka struje.

Linija grmljavine razvila se u blizini Sarnie, grada u Ontariju, u subotu kasno ujutro i išla je preko južnog Ontarija prema Otavi u subotu popodne, prema Environment Canada.

Oluja je ostavila bez struje više od 350.000 kupaca.

Oluje su u subotu zahvatile i centralni Kvibek, što je rezultiralo polomljenim granama, počupanim drvećem, oštećenjem zgrada i "više od 500.000 domova bez struje", saopćio je Environment Canada, prenosi CNN.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.