23.5.2022. 19:00
0
Bivši britanski poslanik osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog zlostavljanja dječaka
Bivši britanski poslanik Imran Ahmad Khan osuđen je na godinu i po dana zatvora pred Sudom u Sautvarku nakon što je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje 15-godišnjeg dječaka, javila je danas PA Media.

Khan , koji je bio poslanik Konzervativne stranke premijera Borisa Johnsona, podnio je ostavku na mjesto člana parlamenta prošlog mjeseca nakon što je proglašen krivim za seksualno zlostatavljanje dječaka u kući 2008. godine.

On je negirao optužbe, prenio je Reuters.

Khan (48) je saopštio da se povlači iz političkog života, pošto je objavio svoju odluku da se odriče poslaničkog mjesta, na koje je izabran 2019. godine, navodi Nova.  


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.