26.5.2022. 9:19
0
U požaru u bolnici u Senegalu poginulo 11 novorođenčadi
Senegalski predsjednik Macky Sall saopćio je u srijedu da je 11 novorođenčadi poginulo u požaru u neonatalnom odjelu regionalne bolnice u gradu Tivaouane, oko 120 kilometara od prijestolnice Dakara.

- Upravo sam saznao s boli i tugom o pogibiji 11 novorođenih beba u požaru koji se desio u neonatalnom odjelu bolnice Mame Abdou Aziz Sy Dabakh u Tivaouaneu – navodi Sall u tweetu.

- Njihovim majkama i porodicama izražavam najdublje saučešće - dodao je Sall, koji se nalazi u državnoj posjeti Angoli.

Senegalski ministar zdravstva Abdoulaye Diouf Sarr, izjavio je za privatnu senegalsku televiziju TFM da je, “sudeći po našoj preliminarnoj istrazi, kratki spoj izazvao požar”.
Sarr, koji se nalazi u Ženevi na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, kazao je da će se odmah vratiti u Senegal.

Demba Diop Sy, gradonačelnik Tivaouane, jednog od senegalskih svetih gradova i saobraćajnog čvorišta, saopćio je da su policajci i vatrogasci još u bolnici, prenosi Reuters.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.