2.6.2022. 18:48
0
Orban tražio da se poglavar Ruske pravoslavne crkve Kiril makne s liste sankcija
Do sankcija došlo je nakon što je Mađarska više puta blokirala potrebnu jednoglasnost svih 27 članica zbog svojih nacionalnih zahtjeva, prvenstveno oko izuzeća iz embarga na naftu.

Jedan diplomata je u četvrtak rekao da je sporazum konačno moguć nakon što se ostalih 26 zemalja složilo s crne liste moćnika koji su pod EU sankcijama ukloniti poglavara Ruske pravoslavne crkve i bliskog saveznika Kremlja, patrijarha Kirilla, kako bi umirili Budimpeštu.

Sporazum stupa na snagu sutra, osim ako neka od država članica ne uloži prigovore, rekao je diplomat. Zakonsko izricanje sankcija uslijedilo bi ubrzo nakon toga.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.