9.6.2022. 19:11
0
Iran očekuje da SAD vrate zaplijenjenu naftu
Iran očekuje da će nafta koji su Sjedinjene Države zaplijenile kod obale Grčke biti vraćena u cijelosti, rekao je u četvrtak ambasador Teherana u Atini, nakon presude grčkog suda kojom se poništava prvobitna odluka o konfiskaciji.

Slučaj je nastao kada je Grčka u aprilu zaplijenila brod Lana pod iranskom zastavom, nekadašnji Pegasus, sa 19 članova ruske posade na brodu, u blizini ostrva Evia zbog sankcija Evropske unije.

Brod je pušten zbog komplikacija oko njegovog vlasništva. Sjedinjene Države su u maju zaplijenile dio iranskog tereta nafte na brodu i prebacile ga na drugi brod, nakon prvobitne presude grčkog suda. 

Odluka grčkog suda da poništi tu presudu još nije objavljena.

- Nakon intenzivnog praćenja, grčki Apelacioni sud će poništiti početnu sudsku presudu o konfiskaciji iranske nafte i ... cijela pošiljka nafte će biti vraćena - rekao je ambasador Ahmad Naderi na Twitter nalogu ambasade.

(A. Balićevac)

SADIran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.