12.6.2022. 21:12
0
Izbori u Francuskoj: Ljevica u blagoj prednosti ispred Macronove koalicije
Koalicija "Zajedno" francuskog predsjednika Emanuela Macrona osvojila je oko 25 odsto glasova u prvoj rundi parlamentarnih izbora, što je nešto manje od koalicije stranaka krajnje ljevice, piše belgijski list "La Libre", pozivajući se na rezultate dvije izlazne ankete.

Prema pisanju lista, koalicija stranaka krajnje ljevice na čelu sa Jean-Luc Mélenchon osvojila je između 25,7 odsto i 25,8 odsto glasova.

“Stranka krajnje desnice Nacionalni skup Marin Le Pen dobio je između 18,5 odsto i 19,3 odsto, glasova partija desnog centra Republikanci između 11,6 odsto i 14 odsto”, piše dnevnik.

Birališta u prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj su otvorena u 8.00 časova, a biće zatvorena između 20.00 i 22.00 časova.

Skoro 6.300 kandidata je na listi za 577 poslaničkih mjesta u Nacionalnoj skupštini. Drugi krug je naredne nedjelje 19. juna.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.