13.6.2022. 19:57
0
Izrael poziva svoje državljane da napuste Tursku zbog prijetnji Irana
Izraelski ministar vanjskih poslova Yair Lapid pozvao je u ponedjeljak izraelske građane u Turskoj da napuste zemlju "što je prije moguće" zbog prijetnji da iranski operativci planiraju napade na Izraelce u Istanbulu.

Oštro upozorenje dolazi usred najnovijeg porasta napetosti između rivala Irana i Izraela, pri čemu Teheran okrivljuje Izrael za niz napada na svoju nuklearnu i vojnu infrastrukturu, unutar Irana, ali i unutar Sirije.

Ministar Lapid nije spomenuo bilo kakve navodne izraelske operacije protiv Iranskih meta, piše AFP.

Međutim, rekao je, da su Izraelci u Turskoj suočeni sa "stvarnom i neposrednom opasnošću" od iranskih agenata, navodeći "nekoliko iranskih pokušaja izvođenja terorističkih napada na Izraelce na odmoru u Istanbulu".

- Ako ste već u Istanbulu, vratite se u Izrael što je prije moguće - poručio je Lapid u javnom upozorenju.

On je savjetovao građanima da ako su planirali let za Istanbul da otkažu.

- Nijedan odmor nije vrijedan vašeg života. Nemojte uopće letjeti u Tursku, osim ako takvo putovanje nije "nužno" – dodao izraelski ministar vanjskih poslova tokom sastanka sa zastupnicima iz njegove stranke Yesh Atid.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.