15.6.2022. 8:57
0
Moguću vojnu operaciju Turske u Siriji, Rusija smatra nerazumnom!
FOTO: Ilustracija
Rusija smatra moguću vojnu operaciju Turske u Siriji nerazumnom, prenose agencije. To je tako jer bi mogla eskalirati i destabilizirati situaciju, rekao je u srijedu ruski izaslanik za Siriju Aleksandar Lavrentjev, citirala je novinska agencija RIA.

Lavrentjev je također rekao da Moskva više ne smatra Ženevu pogodnim mjestom za razgovore između Sirijaca, navodi agencija TASS.

Ruski izaslanik boravio je u srijedu u glavnom gradu Kazahstana Nur-Sultanu na razgovorima s Turskom, Iranom, sirijskom vladom i pobunjenicima, javlja Reuters.

Ankara je poručila da mora djelovati u Siriji jer su Washington i Moskva prekršili obećanja da će potisnuti pretežno kurdsku grupu YPG 30 kilometara od granice nakon turske ofanzive 2019., i navode da su napadi iz područja pod kontrolom YPG-a povećani.


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.