28.6.2022. 15:47
0
Nekoliko Ukrajinaca oslobođeno: Nova ratna razmjena Ukrajine sa Rusijom
FOTO: Facebook
Ukrajinski Koordinacioni štab za postupanje s ratnim zarobljenicima održao je još jednu razmjenu zarobljenika sa Rusijom prema shemi 17 za 15, piše to Ukrinform.

Kako prenosi Ukrinform, ovo je objavila Glavna obavještajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine na Facebooku. 


"Šesnaest ukrajinskih pripadnika, uključujući dva oficira i 14 vojnika, vraćaju se kući. Jedan civil je takođe pušten", navodi se u saopštenju. Petorica oslobođenih su teško povrijeđeni i treba im hitno liječenje.Koordinacioni štab nastavlja rad na povratku svih zarobljenih Ukrajinaca. 




Ukrajinski aktivisti za ljudska prava predstavili su 27. juna projekat "Traži. Zarobljeništvo" za traženje ukrajinskih ratnih zarobljenika i pružanje pravne podrške.



(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.