30.6.2022. 9:36
0
Zelenski prihvatio poziv na samit G20, ali postoji uslov njegovog učešća
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) rekao je da je prihvatio poziv da prisustvuje samitu G20 na Baliju koji se održava u novembru.

Međutim, učešće Zelenskog zavisi od toga da li će na skupu biti predsjednik Rusije Vladimir Putin. Zelenski je nakon razgovora s predsjednikom Indonezije Džokom Vidodoom (Joko Widodo) rekao da njegovo učešće na samitu zavisi od sigurnosne situacije u zemlji, ali i od sastava učesnika samita, odnosno od toga koji će lideri prisustvovati.

Inače, ovogodišnjim G20 predsjedava Indonezija. Ta zemlja je bila pod pritiskom zapadnih država da ne pozove Putina zbog pokretanja invazije na Ukrajinu. Međutim, poziv je otišao u Kremlj, a Vladimir Putin je prihvatio poziv za učešće na samitu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.