1.7.2022. 12:08
0
Rusija ukida preostale restriktivne mjere u borbi protiv širenja Covida
Rusija je danas saopćila da ukida sve restrikcije u borbi protiv širenja COVID-19, među kojima i obavezno nošenje maski, pozivajući se na opadanje broja preminulih od virusa.

Rusija, ipak, nije odbacila ponovno uvođenje restriktivnih mjera ukoliko se situacija pogorša.

Ruska nadzorna agencija za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor saopćila je da “ukida prethodno uvedena ograničenja, uključujući obavezno nošenje maski.

Agencija je saopćila da je dinamika virusa u skladu s globalnim trendovima i da su 93 posto potvrđenih zaraženih blaži ili asimptomatski slučajevi.

Od početka pandemije u Rusiji u aprilu 2020., više od 800.000 ljudi je preminulo od koronavirusa ili od uzroka povezanih s COVID-19, pokazuju podaci koje prikuplja Reuters, dok je ta zemlja registrovala više od 18 miliona zaraženih.

Rusija je požurila da razvije i pokrene svoju vakcinu Sputnik V kada je pandemija zahvatila zemlju, ali se vakcinacija odvijala sporo, dok se brojni Rusi pozivaju na nepovjerenje prema vlastima i strah od novih medicinskih proizvoda. Oko 52 posto stanovništva potpuno je vakcinisano.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.