4.7.2022. 8:25
0
Šokantan slučaj u SAD: Policajci ispalili 60 hitaca u 25-godišnjeg Afroamerikanca, građani na nogama
SAD je potresao još jedan slučaj policijskog nasilja nakon što je objavljen video ubistva mladog Afroamerikanca u kojeg je policija ispalila 60 hitaca.

Ovo je bio razlog da brojni Amerikanci izađu na ulice s transparentina "Pravda za Jaylanda. Jayland Walker je, naime, ubijen 27. juna nakon automobilske potjere zbog prometnog prekršaja.

Na snimci koju je policija objavila danas vidi se mladić izrešetan metcima. 

Organizacije za borbu protiv rasizma pozvale su danas na četvrti dan prosvjeda u tome gradu sa 190.000 stanovnika blizu Clevelanda. Prosvjedi su bili mirni, osim u jednom trenutku kada su se prosvjednici približili kordonu policajaca dobacujući im uvrede.

DETALJI POTJERE

Prva je kompilacija videa i snimki zaslona osobnih kamera policajaca s komentarom. Druga je cjelovita snimka potjere i pucnjave, također načinjena policijskom kamerom.

U komentaru se navodi da Walker nije zaustavio svoj automobil i da se dao u bijeg, na što je policija krenula u potjeru. Nekoliko policajaca je reklo da je iz Walkerova auta ispaljen hitac.

Nakon višeminutne potjere Walker je u vožnji iskočio iz auta i počeo trčati. Policajci su ga pokušali svladati uz pomoć elektrošokera, ali nisu uspjeli.




POLICAJCI TVRDE DA IM JE ŽIVOT BIO U OPASNOSTI

Nekoliko njih sustiglo ga je na parkiralištu. Snimke nisu jasne pa se ne vidi što se zatim događalo, ali policija u priopćenju navodi da im je "život bio u opasnosti" zbog 25-godišnjakova ponašanja. Svi policajci su tada zapucali ispalivši više hitaca. Walker je proglašen mrtvim na mjestu događaja.

"Odvjetnik sam 22 godine i nikad nisam vidio ništa slično ovoj videosnimci", rekao je Bobby DiCello, odvjetnik obitelji žrtve, za New York Times.

Policijski načelnik Steve Mylett rekao je da su forenzičari na Walkerovu tijelu otkrili 60 rana. DiCello tvrdi da je bio pogođen sa 60 hitaca.

Osmorica policajaca umiješana u njegovu pogibiju privremeno su uklonjena s dužnosti i primat će plaću u očekivanju završetka istražnog postupka.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.