5.7.2022. 9:44
0
Ko je monstrum koji je počinio pokolj u Chicagu: Reper koji je objavio jezive crteže koji su najavili ono što će se desiti
Robert E. Crimo III., 22-godišnjak kojeg policija sumnjiči za ubistvo šest i ranjavanje više od 10 osoba tokom povorke povodom Dana nezavisnosti u Highland Parku u američkoj saveznoj državi Illinois, pristaša je bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa te naoko uspješan reper, piše Daily Mail.

Crimo muziku objavljuje pod umjetničkim imenom “Awake the Rapper” (u slobodnom prevodu – Osviješten reper), a na muzičkom ga streaming servisu Spotify mjesečno sluša nešto više od 16 hiljada slušatelja. Daily Mail piše da Crimo raspolaže ličnim bogatstvom od 100 hiljada dolara. Crimo je prošle jeseni objavio spotove u kojima se našao i crtež njega dok na internetu iz oružja puca po ljudima te snimka u kojoj odjeven u pancirku na pod učionice baca metke. Crimo za sebe tvrdi da je reper, pjevač, kantautor, glumac i redatelj iz Chicaga.

“Moji će činovi biti valjani i moja će misao biti nepotrebna, znam šta trebam učiniti, znam koje su prednosti toga, ne samo za mene već i za druge”, glasi jedan od stihova jedne od Crimovih pjesama. Crimo je do sada objavio tri dugosvirajuća albuma – “Messages” (2017.), “Observer” (2018.) i “Awake the Rapper” (2021.). Ove je godine objavio kratkosvirajući album “Brainwashed”, a na njemu su se našle pjesme “Dead Again” i “I Am the Storm”.

Nakon što je Crimo uhapšen, doznalo se da je njegov otac Robert Crimo stariji (58) vlasnik lokalne delikatesne trgovine te da se 2019. godine kandidirao na izborima za gradonačelnika Highland Parka. Nijedna ga etablirana politička stranka nije podržala, a na tim je izborima pobijedila aktuelna gradonačelnica Nancy Rotering. Ona je svoju kampanju temeljila na politikama koje su se ticale ograničavanja pristupa oružju.

Robert Crimo stariji na Twitteru slijedi samo jedan profil – onaj koji sadržava sve što je bivši predsjednik SAD-a Donald Trump za vrijeme svog mandata objavio na toj društvenoj mreži. Na dan kada je u osnovnoj školi u Uvaldeu u saveznoj državi Teksas u pucnjavi ubijena 21 osoba, 19 djece i dva nastavnika, Robert Crimo stariji na Twitteru je “lajkao” objavu u kojoj je stajalo sljedeće: “Zaštite Drugi amandman kao da vam život ovisi o tome”. Drugi amandman Ustava SAD-a štiti pravo građana Sjedinjenih Država da posjeduju i nose oružje.

Crimova 48-godišnja majka Denise Pesina jednom je uhapšena zbog sumnje da je počinila porodično nasilje. Prema podacima na njenoj Facebook stranici, Pesina je mormonka koja pokazuje interes za alternativne vidove terapije.

Crimo ima dvoje braće i sestara, uključujući i 27-godišnju sestru Lynette Pesinu. Na internetskoj stranici Internet Movie Database stoji da je Crimo srednje od troje djece te da je odrastao u italijansko-američkoj porodici.

Njegova porodica živi u 425 hiljada dolara vrijednoj kući u gradskoj četvrti Highwood, nedaleko od mjesta gdje je Crimo u ponedjeljak navodno ubio šest i ranio više od 10 osoba.

Crimo je 2020. godine fotografiran na skupu podrške Donaldu Trumpu. Bio je odjeven kao poznati lik iz britanskih slikovnica “Gdje je Jura?”. Objavljena je i fotografija na kojoj se može vidjeti da je Crimo zaogrnut u zastavu s motivima koji se vežu uz Trumpa. Prema pisanju Chicago Tribunea, Crimo je posjetio više skupova podrške Donaldu Trumpu, a jedan je navodno postao “napet” kada su na njega došli protestanti.

Prema Saveznom istražnom uredu SAD-a (FBI), Crimo na desnom obrazu ima tetovažu četiri vertikalne linije koje su prekrižene jednom horizontalnom, na vratu ima ruže i zeleno lišće, a iznad lijeve obrve ima natpis “Awake” (budan ili osviješten).


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.