5.7.2022. 14:08
0
Izraelska organizacija za ljudska prava B'Tselem: Ubistvo novinarke Shireen Abu Akleh je zločin
Izraelska organizacija za ljudska prava, B'Tselem saopćila je da ubistvo palestinsko-američke novinarke Shireen Abu Akleh treba posmatrati kao zločin, a ne kao "rezultat tragične okolnosti.”

- Sve do sada objavljene istrage zaključuju da je Izrael odgovoran za ubistvo novinarke Shireen Abu Akleh – saopćeno je iz ove organizacije reagirajući na jučer objavljeni američki izvještaj koji je Izrael oslobodio odgovornosti za ubistvo Abu Akleha.

Iz ove organizacije dalje navode da nije jasno na temelju čega američki State Department želi odbaciti njezino ubistvo kao 'rezultat tragičnih okolnosti', a ne kao zločin za koji bi odgovorni trebali odgovarati."

B'Tselem je u svojoj izjavio rekao da je politika ubijanja Palestinaca na okupiranim teritorijima organizovano zataškavanje, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

- Što se tiče Izraela, njegova politika u pogledu ubijanja Palestinaca nikada nije bila ništa drugo nego organizovano zataškavanje s ciljem da se omogući nastavak ubistava nekažnjeno, a nije drugačije ni kada je u pitanju američki državljanin kao u ovom slučaju – rekli su oni.

Dodaju da izgledi da će odgovorni za ubistvo Shireen Abu Akleh odgovarati gotovo su nepostojeći.

U međuvremenu, međunarodna nekažnjivost Izraela ostaje neosporena.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.