6.7.2022. 16:51
0
Rocco Morabito, 'kokainski kralj Milana', izručen Itaiji
Jedan od najtraženijih ljudi u Italiji, mafijaš Rocco Morabito, stigao je u Rim nakon što je izručen iz Brazila gdje se krio.

Poznat kao “kokainski kralj Milana”, Morabito je uhapšen u maju prošle godine u zajedničkoj akciji brazilske i italijanske policije.

Taj 55-godišnjak služit će 30-godišnju kaznu zatvora zbog trgovine drogama.

Mafijaški boss proveo je decenije u bjekstvu koristeći lažni identitet u Južnoj Americi.

Policija mu je konačno ušla u trag u prošloj godini u João Pessoi, lučkom gradu u sjeveroistočnom Brazilu, gdje je uhapšen skupa s drugim pripadnikom mafijaške grupe 'Ndrangheta, Vincenzom Pasquinom.

Pasquino je nakon toga osuđen na 17 godina zatvora zbog trgovine drogama.

Dolaskom Rocca Morabita u Rim okončava se višedecenijska potraga.

Rođen u kalabrijskom gradu Africo, i s porodičnim vezama s mafijaškim bossom Giuseppeom Morabitom, Rocco Morabito postao je ključna ličnost u 'Ndrangheti, širokoj kriminalnoj mreži koja kontrolira najveći dio trgovine kokainom u Italiji i van nje.

Kao mladić, Morabito je uskoro stekao ime  značajnog trgovca drogama u Milanu, uspostavljajući ključne kokainske rute iz Južne Amerike u italijanski grad, prenosi BBC.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.