7.7.2022. 16:58
0
Brittney Griner izjasnila se krivom pred ruskim sudom
Američka košarkašica Brittney Griner izjasnila se krivom pred ruskim sudom u četvrtak pod optužbama za posjedovanje droge, koje mogu povući kaznu do deset godina zatvora, javio je Reutersov novinar iz sudnice.

Porodica Griner pozvala je američkog predsjednika Joe Bidena da intenzivira napore na osiguravanja oslobađanja zvijezde najjače ženske košarkaške lige svijeta WNBA.

- Voljela bih da se izjasnim krivom, časni sude. Nije, međutim, bilo nikakve namjere. Nisam željela da prekršim zakon - izjavila je Griner, govoreći na engleskom koji je potom preveden na ruski u sudnici.

- Voljela bih da iznesem svoje svjedočenje kasnije. Treba mi vremena da se pripremim - dodala je ona.

Naredno sudsko ročište zakazano je za 14. juli.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.