15.7.2022. 10:42
0
Britanska obavještajna služba tvrdi da će grad Bahmut biti sljedeći cilj Rusije
Ruske i proruske separatističke snage Luganske Narodne Republike tvrde da su ušle u predgrađe Siverska u ukrajinskom Donbasu, saopćilo je britansko ministarstvo odbrane, prenosi Sky News.

Priznajući da izvještaj nije potvrđen, ministarstvo je objavilo da ruske snage polako napreduju prema zapadu i planiraju napade prema Siversku iz Lisičanska kako bi otvorile put prema Slavjansku i Kramatorsku.

- Bahmut će vjerojatno biti sljedeći cilj nakon što Siversk bude osiguran - navodi se u izvještaju.

Institut za proučavanje rata također je rekao da Rusija vjerojatno priprema ofanzivu većih razmjera duž linije Slovjansk-Siversk-Bahmut.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.