19.7.2022. 9:14
0
Stoltenberg: "Ako Ukrajina izgubi, to opasnost za nas"
Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je članove Europskog parlamenta da se "prestanu žaliti i da iskorače i pruže podršku" Ukrajini.


U strastvenom govoru rekao je: "Cijena koju plaćamo kao Europska unija, kao NATO je cijena koju možemo mjeriti u valuti, u novcu. Cijena koju plaćaju mjeri se izgubljenim životima svaki dan.Trebali bismo se prestati žaliti i pojačati se i pružiti podršku, tačka.” 

Stoltenberg je rekao da bi zemlje članice Europske unije trebale težiti pružanju značajne potpore Ukrajini na duže vrijeme jer je "cijena nepodržavanja nogo veća".

"U našem je interesu pomoći Ukrajini jer morate shvatiti da je, ako Ukrajina izgubi, to opasnost za nas. Ako vam nije stalo do moralnog aspekta ovoga - podrške narodu Ukrajine, trebali biste brinuti o vlastitim sigurnosnim interesima. Platite podršku, platite humanitarnu pomoć, platite posljedice ekonomskih sankcija, jer alternativa je da kasnije platite mnogo višu cijenu". rekao je Stoltenberg. 



(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.