20.7.2022. 16:48
0
Ubili mu sina pa otac Fahrudin u osvetničkom pohodu ranio dvojicu muškaraca: Marokanci koji se sumnjiče za ubistvo Leonarda Muratovića se predali u strahu za sopstvene živote
Za Leonarda Muratovića, italijanskog profesionalnog boksera porijeklom iz Hrvatske, jedan ubod nožem u nedjelju poslije dva ujutro bio je koban.

Muratović je izgubio život dok su ga prevozili u najbližu bolnicu.

Bokser je s prijateljima i djevojkama izašao u lokal na plaži La Bodeguita u italijanskom Anziju. Tu je bilo verbalnog okršaja pa su zaštitari izbacili iz objekta drugu grupu i Muratovića samoga.

Čim je bokser izašao, druga grupa ga je opkolila i tukla, a jedan od njih ga je u ubio. Zatim su pobjegli.

Naredno jutro policija je pozvala na razgovore članove Muratovićeve porodice a i svjedoke, među kojima i dvojicu zaštitara.

Muratovićev otac Fahrudin pred policajcima je izbo nožem obojicu, teško ih povrijedivši. Jedan je operisan, a obojica su van životne opasnosti.

Otac ubijenog boksera je u istražnom zatvoru.

Majka Branka poručila je da ne traži osvetu nego pravdu.

Kako je novinarima rekao stariji brat, Daniel Muratović, Leonardo Muratović je s najboljim prijateljem i njihovim djevojkama izašao  u lokal La Bodeguitu. 

Ondje je bilo rječkanja, pa su zaštitari izbacili iz lokala drugu grupu – i Muratovića samoga. "Izručili su ga ubojicama", smatra brat.

Organima vlasti se predao 20-godišnji Marokanac

Možda zbog straha od odmazde žrtvinih prijatelja, ili možda zato što se istražni krug o ubistvu Leonarda Muratovića istražitelja Policijske uprave Anzio do sada stegnuo oko njega, u kasnim večernjim satima juče 19. jula, Adam Ed Drissi, 20-godišnjak marokanskog porijekla koji živi u Anziju, ali je rođen u Apriliji, predao se u stanici Gianicolense Carabinieri u Rimu, javljaju talijanski mediji.

Istražitelji su tokom noći radili na provjeravanju verzije "priče" 20-godišnjeg Marokanca. 

Navodno je između grupe Marokanaca i Muratovića postojao spor iz prošlosti, ali se za sada ne zna tačno kakve prirode.

Drissi, ali i njegov stariji brat Ahmed su zvanično optuženi za ovo ubistvo. Upravo je brat Ahmed uvjerio Adama da se preda organima gonjenja.

Adam Ed Drissi je također bio bokser, prenose mediji iz Italije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.