29.7.2022. 20:14
0
U oktobru će se znati pobjednik u sporu Elon Musk – Twitter
Pokušaj kompanije Twitter da zadrži ugovor Elona Muska o prodaji od 44 milijarde dolara ići će na petodnevno suđenje koje počinje 17. oktobra.

Musk, najbogatija osoba na svijetu i izvršni direktor Tesle i SpaceX-a ima rok do petka za podnošenje bilo kakvih protutužbi. Njegovi advokati kažu da bi on mogao podnijeti četiri tužbe u kojima traži finansijsku odštetu za sporni ugovor.

Izvršni direktor Tesle rekao je 8. jula da se povlači iz ugovora, okrivljujući Twitter za kršenje ugovora prikazivanjem lažnih računa na svojoj platformi.

Twitter je podnio tužbu nekoliko dana kasnije, nazvavši tvrdnje o lažnim računima odvraćanjem pažnje, i tvrde da je Musk ugovorom o spajanju obvezan da zaključi posao po cijeni od 54,20 dolara po dionici. Inače, dionice kompanije porasle su 1,4 posto u jutarnjem trgovanju u petak i dostigle su cijenu od 41,45 dolara.

Twitter pokušava da prisili milijardera da ispuni svoje obećanje iz aprila da će kupiti giganta društvenih medija za 44 milijarde dolara, a kompanija želi da se to dogodi brzo jer, kako tvrde,  tekući spor šteti njenom poslovanju.

Dvije strane su se u osnovi složile sa suđenjem koje počinje 17. oktobra, ali su bile u sukobu zbog pristupa internim dokumentima i drugim dokazima.

Musk je ove sedmice optužio Twitter da odugovlače sa odgovorom na njegove zahtjeve o dokazima, a s druge strane Twitter ga optužuje da traži ogromne količine podataka koji nisu bitni za glavno pitanje u konkretnom slučaju a to je da li je Musk prekršio ugovor.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.