31.7.2022. 20:15
0
MKCK: Još nismo dobili dozvolu da posjetimo granatirani zatvor u Olenivki
Međunarodni komitet Crvenog krsta (ICRC) saopćio je da još nije dobio dopuštenje da posjeti zatvor u Olenivki, gdje su deseci ukrajinskih ratnih zarobljenika ubijeni u napadu u petak, prenosi AP.

- Porodice imaju pravo da što prije dobiju informacije i odgovore o tome šta se dogodilo njihovim najmilijima - stoji u saopćenju Crvenog krsta.

MKCK naglašava da obje strane moraju učiniti sve što je u njihovoj moći, uključujući i nepristrane istrage, kako bi pomogle u utvrđivanju činjenica iza napada i razjasnile ovaj slučaj

- Međutim, uloga i mandat ICRC-a nije da provodi javne istrage o navodnim ratnim zločinima - navodi Crveni krst.

Danas je Rusija objavila da je pozvala stručnjake iz UN-a i Crvenog krsta da ispitaju pogibiju zatvorenika, koje su držali u zatočeništvu separatisti koje podržava Moskva. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.